Kwaliteitslabel Sociaal Werk vastgesteld

Publicatiedatum: 20-12-2016

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk heeft op de ALV van Sociaal Werk Nederland veel bijval gekregen: met overgrote meerderheid (359 stemmen voor, slechts 9 tegen en 62 onthoudingen) is het Kwaliteitslabel vastgesteld. Waardering was er vooral voor het centraal zetten van het vakmanschap en de maatschappelijke waarde van de vakuitoefening. CIIO heeft ondersteund bij de normontwikkeling en is geselecteerd als 1 van de 4 preferred suppliers voor certificeringswerkzaamheden binnen dit branche-keurmerk.

Sociaal Werk Nederland schrijft op de website het volgende over het Kwaliteitslabel:
"Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met leden, vanuit gedeelde waarden en de ambitie om optimaal te presteren. Het label is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers, het effect van de dienstverlening voor burgers en facilite­rende, lerende organisaties met adequaat bestuur."

Het toetsingsproces van het Kwaliteitslabel bevat een mogelijkheid tot intercollegiale consultatie. Het label en de wijze van toetsing zijn in enkele pilots getest. De ervaringen hierover zijn positief: "niet afvinken, maar doorvragen". Met de grote bijval van de ALV kunnen dus de echte toetsingen gaan plaatsvinden. Sociaal Werk Nederland hoopt dat eind 2017 ongeveer 20% van de leden (zo'n 120 organisaties) de toetsing gedaan hebben.

Wilt u meer weten over wat CIIO in deze voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Marja van Houten of Gerrit Corbijn

Overige berichten

Lysias opnieuw geaccrediteerd voor ACP
Terug- en vooruitblik
CIIO geselecteerd als autoriteit voor de validering van MBO-examens
CIIO geaccrediteerd voor gehele zorg- & welzijnssector
CIIO wint aanbesteding SCOOR
De nieuwe Maatstaf 2016 toegelicht
Verdieping Maatstaf 2016 op 18 september 2017
KSO-certificaat voor De Korre
In gesprek met RESPONZ