Keurmerk Warm Incasseren

  • Wilt u als schuldeiser uw maatschappelijke betrokkenheid laten zien?
  • Wilt u op een humane manier omgaan met klanten, jongeren of burgers met schulden en zoekt u inspiratie hoe u dit het beste kunt doen?
  • Wilt u uw eigen medewerkers helpen in het voorkomen van (oplopende) schulden?
  • Zoekt u een werkwijze waarmee u uw organisatie verder kunt ontwikkelen?

Dan is het Keurmerk Warm Incasseren, van Warm Rotterdam iets voor u!

Wat is het Keurmerk Warm Incasseren?

Oorspronkelijk een initiatief van uit de welbekende Pauluskerk om iets te doen aan schulden van dak- en thuislozen maar al snel verbreed tot de Stichting Warm Rotterdam met als missie in ‘groot Rotterdam’ te werken aan het motto ‘alle Rotterdammers uit de schulden’. Eén van de activiteiten is het terugdringen van de perverse werking van de spelregels rond incasso bij klanten en medewerkers met schulden, die steeds verder in de schulden komen door incasso op incassokosten. Hiervoor is met hulp van CIIO het Keurmerk Warm Incasseren ontwikkeld.

Het Keurmerk wil veel voorkomende schuldeisers zoals gemeentelijke incasso, verzekeraars, kinderopvangorganisaties, hogescholen, MBO-instellingen, woningcorporaties, zorgverzekeraars, energiemaatschappijen e.d. uitdagen hun aanpak humaner te maken met meer oog voor schuldhulpverlening.

Op de website van Warm Rotterdam kunt u de normen van het Keurmerk Warm Incasseren gratis downloaden.

Hoe kunt u het Keurmerk verkrijgen?

Kan ik deze norm ook in combinatie met andere normen laten toetsen?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld in combinatie met de CIIO Maatstaf / ISO9001.

 

Onze werkwijze

Wij houden van korte lijnen en van direct persoonlijk contact. In overleg met u wijzen we een teamleider aan die het hele onderzoek, van begin tot eind, coördineert. U kunt met vragen altijd bij hem of haar terecht. Lees meer over onze werkwijze.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Pauline Ensing | Senior teamleider