JBR vernieuwt ACP en ISO/Maatstaf certificaat in combi-audit

Publicatiedatum: 28-04-2020

Adviesbureau JBR is al geruime tijd zowel ISO-9001 als ACP-gecertificeerd. JBR vond in CIIO een certificerende instelling die beide keurmerken in één gecombineerd onderzoek kan toetsen. Onlangs vernieuwde JBR op deze manier beide kwaliteitscertificaten. Met het ACP-keurmerk (Accredited Consulting Practice) tonen adviesbureaus aan dat hun medewerkers voldoen aan de hoogste professionele ontwikkelingseisen.

Iemke Imhof, manager business operations bij JBR: "Het begon voor ons met de wens om de externe audits voor het ISO-9001 keurmerk en voor het ACP-keurmerk* gelijk te laten lopen en waar mogelijk te combineren. Dat heeft niet alleen praktische voordelen, maar sluit ook aan op onze manier van werken waarbij we niet alleen doen wat we beloven en onze processen op orde hebben, maar ook continue werken aan ons vakmanschap. In onze zoektocht naar een certificerende instelling die beide expertises in huis heeft, kwamen we al snel op het spoor van CIIO. Voor zover wij weten is CIIO momenteel de enige certificerende instelling in Nederland die voor beide keurmerken geaccrediteerd is."

Gerrit Corbijn van Willenswaard, teamleider bij CIIO: "Wat we merkten is dat de mensen bij JBR graag reflecteren op hun vak en zich leerbaar opstellen. Ze gingen zonder voorbehoud en open met ons in gesprek. Dan kom je samen snel tot de kern van het vak en wat er echt toe doet. Het gecombineerde gesprek voeren vanuit beide invalshoeken heeft voor de gesprekspartner meer betekenis en is heel waardevol voor de organisatie."

* De Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) is schemabeheerder van het ACP-keurmerk en houdt een register bij van gecertificeerde ACP-bureaus.

Lees meer over hoe dit combi-onderzoek verliep in het volledige klantverhaal of download het artikel in pdf-format.

Overige berichten

Keurmerk Warm Incasseren
CIIO Maatstaf Combi: 9001 & 27001
Interne audits in corona-tijd? Hier 5 tips om dit zo effectief mogelijk te doen.
Mondzorg024 HKZ-gecertificeerd
Hercertificering valide exameninstrumenten mbo
Corona-maatregelen CIIO
CIIO voert SCAS-pilot uit
Update n.a.v. Coronavirus
Haagse Beek continueert certificering als OR-opleider