Na mijn studie Gezondheidswetenschappen/ Verplegingswetenschappen in Maastricht heb ik als wetenschappelijker onderzoeker gewerkt o.a. bij het NIVEL, en ben ik in 2002 gepromoveerd op een onderzoek naar de werkinhoud en werkdruk in de thuiszorg. 
 
Sinds 2000 werk ik als zelfstandig onderzoeker/projectmanager. Ik ondersteun zorg-, onderzoeks- en overheidsinstellingen bij projecten of op dossiers op het gebied van patiëntervaringen, Samen Beslissen, transparantie in de zorg, kwaliteitssystemen en kwaliteitsverbetering. Dat kan zijn als onderzoeker, projectleider, (interim) programmamanager en/of beleidsadviseur. Ik ben op mijn best als ik, samen met anderen, kan werken aan verbetering van kwaliteit van zorg, in welke vorm dan ook. 

Ik ben vanaf 2006 betrokken bij CIIO. In eerste instantie bij de accreditatie van meetbureaus voor het uitvoeren van CQI-metingen (patiëntervaringen in de zorg). Sinds 2013 ben ik als externe auditor werkzaam voor de normen CIIO Maatstaf/ ISO-9001 en ISO-20252, voornamelijk bij zorginstellingen en onderzoeksinstituten/-bureaus.