Sef van Ments

"Het gaat zó goed met onze organisatie, dat we in onze groei vastlopen. Wat moeten we doen? Hoe?"   
Of:  
"Wij willen veel meer gaan samenwerken met andere organisaties, hoe gaan we dit organiseren?"   
Het is voor dit soort vraagstukken, over hoe krijgen we het georganiseerd en werkend in organisaties, dat ik graag in actie kom. Deze vraagstukken zijn al ruim 30 jaar mijn uitdaging en mijn kernkwaliteit. Ik werk vooral in het domein van de langdurige zorg maar heb in mijn lange carrière als organisatieadviseur ervaring opgedaan in vele markten in de professionele dienstverlening.  

Na mijn studie muziekwetenschap stapte ik in 1991 over naar organisatieadvieswerk en kwaliteitsmanagement. Na eerst een aantal jaar als kwaliteitsmanager bij een drukkerij en vervolgens een aantal jaar bij een klein adviesbureau te hebben gewerkt, kwam ik in 2001 in dienst bij Twynstra Gudde. Daar werkte ik als adviseur en als partner tot ik in 2017 mijn eigen bureau startte.   

Ik ben sinds 1997 actief als auditor, eerst voor het INK en tegenwoordig voor de CIIO Maatstaf/ISO-9001. Auditen is een inspirerend proces voor mij. Het gaat mij niet om het dichttimmeren van procedures, maar om het gesprek voeren over het vinden van leidende principes in de organisatie en om het stimuleren van een proces van zelfreflectie en verbetering. Het is deze reflecterende werkwijze die onze klanten helpt om de processen in de organisatie te verbeteren. En daarmee tegelijkertijd om een certificaat te behalen en te behouden.