Joyce van der Jagt

Ik heb de studies beleid en management in de gezondheidszorg en bestuurskunde afgerond aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Mijn interesse voor kwaliteit werd gewekt tijdens een stage in een verpleegtehuis dat nog veel te wensen voor de bewoners overliet. Sinds toen wist ik dat ik mij actief in wilde zetten in het meedenken met organisaties over waar en hoe zij hun kwaliteit zouden kunnen verbeteren. 

Sinds 2021 ben ik aangesloten bij CIIO als beoordelaar. Als CIIO-beoordelaar ben je in de gelegenheid om bij verschillende organisaties een kijkje te nemen in hun kwaliteitsbeleid. Door onze reflecties brengen we ze verder in het ontwikkelen van de kwaliteit van de dienstverlening aan de klant.

Wat mij aanspreekt bij het werken bij CIIO, en wat CIIO onderscheidend maakt van andere certificeerders, is dat er naast de 'harde' onderdelen van kwaliteit ook goed wordt gekeken naar de ‘zachte’ factoren. De rol van de professionals en hun kennis en kunde wordt als belangrijk onderdeel meegenomen in het 'meten' van de kwaliteit van de organisatie. Tevens wordt er bij elke klant actief gespiegeld in hoeverre hun kwaliteitssysteem passend is bij de missie, visie en kernwaarden van de organisatie. Bovenstaande is iets wat mij heel erg aanspreekt en waar ik mij dan ook hard voor wil maken in de wereld van kwaliteitsmanagement.