NRTO-keurmerk

Wat is het?

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) heeft een eigen keurmerk ontwikkeld, om de kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt te duiden. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk voldoet aan de door de NRTO gestelde kwaliteitseisen en is hierop getoetst door een externe certificerende instelling, zoals CIIO. Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid.

Het NRTO-keurmerk is deels gebaseerd op de CIIO Maatstaf en is een uitwerking van de 8 kwaliteitseisen van het NRTO-lidmaatschap.
Een NRTO-lid is:

  • Is transparant over zijn product of dienst.
  • Is helder over de leeruitkomsten van opleidingen en trainingen.
  • Meet de klanttevredenheid.
  • Komt gemaakte afspraken na.
  • Zet deskundige docenten, trainers en adviseurs in.
  • Investeert in de deskundigheid van zijn personeel.
  • Heeft zijn processen op orde.
  • Streeft naar continue verbetering.

Meer informatie over het NRTO-keurmerk en het toetsingsproces is te vinden op de website van de NRTO.

Voor wie?

Trainings- en opleidingsbureaus die lid zijn van de NRTO of die lid willen worden.

Zo werkt CIIO

CIIO zet zeer ervaren auditoren in, die bekend zijn met de branche. Zo kunnen we voor de NRTO-leden veel toegevoegde waarde leveren. Een gedegen voorbereiding  zorgt voor een goed auditgesprek; een helder verslag en duidelijke bevindingen completeren een goede audituitvoering.

CIIO is specialist op het terrein van professionele dienstverlening. Door de ROA (Raad voor organisatieadviesbureaus) en de SER (voor opleidingsinstituten voor medezeggenschap) wordt CIIO als de beste certificeerder in de branche gezien. Bij OVAL, Lecso, en NRTO is CIIO preferred supplier. CIIO is erkend door de Raad van Accreditatie.
CIIO hanteert voor ISO 9001-beoordelingen de CIIO Maatstaf, die deels ook als basis heeft gediend voor het NRTO-keurmerk. Met het keuren op grond van deze vastgestelde normen heeft CIIO dan ook al jaren ervaring.