Nieuws

KSO-certificaat voor De Korre

De Korre, stichting voor speciaal onderwijs in Zeeland, heeft het certificaat Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs (KSO) behaald. De Korre verzorgt onderwijs aan leerlingen met (ernstige) somatische, motorische en/of cognitieve beperkingen en/of gedragsproblemen.
Lees meer >

In gesprek met RESPONZ

RESPONZ is een stichting voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs met gespecialiseerde onderwijsondersteuning. Dit gebeurt vanuit drie scholen in Den Haag, Delft en Zoetermeer en door externe ondersteuning binnen het reguliere onderwijs via de ambulante dienst.
Lees meer >

Bosgra Onderzoek behaalt ISO 20252-certificaat

Recent heeft Bosgra Onderzoek uit het Friese Hurdegaryp het ISO 20252-certificaat behaald. Hiermee maakt het bureau de overstap naar de opvolger van het CQI-accreditaat. CIIO feliciteert hen met dit mooie resultaat!
Lees meer >

Kwaliteitslabel Sociaal Werk vastgesteld

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk heeft op de ALV van Sociaal Werk Nederland veel bijval gekregen: met overgrote meerderheid (359 stemmen voor, slechts 9 tegen en 62 onthoudingen) is het Kwaliteitslabel vastgesteld. Waardering was er vooral voor het centraal zetten van het vakmanschap en de maatschappelijke waarde van de vakuitoefening. CIIO heeft ondersteund bij de normontwikkeling en is geselecteerd als 1 van de 4 preferred suppliers voor certificeringswerkzaamheden binnen dit branche-keurmerk.
Lees meer >

RESPONZ ontvangt certificaat Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs

Op 13 december reikte het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO) de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs (KSO) uit aan de Stichting RESPONZ. Binnen Stichting RESPONZ zijn scholen voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in Den Haag, Delft en Zoetermeer verenigd. Het is de eerste onderwijsstichting voor gehandicapte en langdurig zieke leerlingen die dit keurmerk behaalt.
Lees meer >

Vernieuwing Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs

Recent heeft LECSO de vernieuwde Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 2016 en de bijbehorende Leeswijzer vastgesteld.
Lees meer >

Kohnstamm Instituut 1e onderzoeksinstituut in Nederland met Maatstaf 2016

CIIO heeft recent het managementsysteem van het Kohnstamm Instituut getoetst tegen de nieuwe CIIO Maatstaf 2016/ISO 9001:2015.
Lees meer >

"De ontwikkeling in de Maatstaf sluit mooi aan bij de ontwikkeling van ons bedrijf."

Dat zegt Rob van der Hoorn, directeur van Hobéon, als hem naar de nieuwe Maatstaf 2016 wordt gevraagd. “We maken als bedrijf een behoorlijke ontwikkeling door en de ontwikkeling van ons kwaliteitssysteem (en jullie toetsing daarvan) loopt daar mooi mee op.” 
Lees meer >

Overstappen naar de nieuwe Maatstaf 2016

Werkt uw organisatie via de principes die in lijn zijn met de nieuwe Maatstaf 2016? Dan kunt u dat via een Overgangsonderzoek door ons laten beoordelen. Of weet u nog niet precies wat deze nieuwe norm voor u betekent? Ook daarbij kunnen we u helpen, via een Oriëntatieonderzoek.
Lees meer >

Nieuwe leden Raad van Onpartijdigheid

Deze zomer zijn Marijke van Veen en Ronald Stevens toegetreden tot de Raad van Onpartijdigheid van CIIO. Zij volgen Henk Hagenberg en Sjan van der Wal op. De Raad van onpartijdigheid staat onder voorzitterschap van Yvonne van Kemenade.
Lees meer >