OVAL Kwaliteitseisen

Wat is het?

OVAL is de branchevereniging die ontstaan is uit het samengaan van BOABOREA en NOBOL. Leden van OVAL zijn organisaties die werkzaam zijn in vitaliteit, activering en loopbaanbegeleiding. Als lidmaatschapseis heeft OVAL kwaliteitseisen ontwikkeld. Met CIIO heeft OVAL een raamcontract gesloten voor het toetsen van die kwaliteitseisen.

De OVAL kwaliteitseisen bevatten drie aandachtsgebieden:

  1. Medewerkers: OVAL-leden zorgen dat de medewerkers toegerust zijn en blijven voor hun taak

  2. Processen: OVAL-leden bieden toegevoegde waarde en communiceren helder over de werkzaamheden richting opdrachtgever en kandidaat

  3. Tevredenheid: Ieder lid meet klanttevredenheid en evalueert de resultaten

 

Wilt u de Kwaliteitseisen OVAL ontvangen? U kunt ze gratis aanvragen via info@ciio.nl.

Voor wie?

OVAL is de brancheorganisatie van arbodiensten, interventiebedrijven, adviesbureaus op het terrein van outplacement, loopbaanbegeleiding en loopbaancoaching, re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties.

Zo werkt CIIO

CIIO zet bevlogen beoordelaars in, die veel ervaring hebben met organisaties die cliënten begeleiden en coachen bij arbeidsvraagstukken. Alle afspraken worden vastgelegd in een vrijblijvende offerte. De eerste stap in de beoordeling is een zelfevaluatie, op basis daarvan maakt de beoordelaar afspraken met het OVAL lid. Tijdens het onderzoek wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen. Aan het eind van het onderzoek koppelt de beoordelaar zijn of haar bevindingen direct mondeling terug, onderbouwt deze en beantwoordt eventuele vragen. Binnen twee weken ontvangt u een beknopt verslag.

Toetsingsschema

Kwaliteitseisen OVAL

Schema eigenaar

OVAL

Doelgroep

OVAL leden of organisaties die dat willen worden

Bijzonderheden

De beslissing om het keurmerk al of niet toe te kennen wordt genomen door OVAL, op basis van het onderzoek en de rapportage van CIIO

Toetsing

Elke 2 jaar, op basis van een zelfevaluatie en een onderzoek bij de organisatie

Combinatie

CIIO Maatstaf/ISO 9001 certificatie geeft een vrijstelling voor de toets op de OVAL kwaliteitseisen. De OVAL toets is ook goed te combineren met de toets op de kwaliteitseisen van het UWV.

 

Meer weten over deze toetsing? Neem dan vrijblijvend contact op via info@ciio.nl.