Margot van Zon

Kwaliteitsmanagement is de rode draad in mijn werkend leven. Nog niet eens afgestudeerd van mijn studie International Business startte ik in 2003 al bij de European Foundation for Quality Management (EFQM) in Brussel. Vervolgens heb ik als consultant bij diverse organisaties opdrachten gedaan op het vlak van procesmanagement en kwaliteitsmanagement. Hieronder bevonden zich ook certificeringstrajecten. Daarna was het tijd om de overstap te maken naar de publieke sector, en meer specifiek zorg en welzijn. Ik werkte o.a. als kwaliteitsadviseur in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en welzijn. Eerst als medewerker, vervolgens vanuit mijn eigen advies- en coachbureau.  

Vanaf 2021 ben ik werkzaam als extern auditor, met als aandachtsgebied zorg en welzijn. Met twee normen als uitgangspunt: de CIIO-Maatstaf / ISO 9001 en het Kwaliteitslabel Sociaal Werk. 

Wat ik mooi vind aan dit werk, is dat er eindeloos veel verschillende mogelijkheden zijn om kwaliteitsmanagement binnen een organisatie vorm te geven. Het belangrijkst is dat het passend is bij de organisatie en haar mensen.