Kwaliteitslabel Sociaal Werk ook geschikt voor wijkteams: wijkteams Vlaardingen ontvangen eerste certificaat.

Publicatiedatum: 22-02-2019

Op 21 februari heeft directeur Lex Staal van Sociaal Werk Nederland (SWN) de Wijkteams Vlaardingen het certificaat Sterk Sociaal Werk overhandigd. Een unieke gebeurtenis, want hiermee zijn zij het eerste wijkteam in Nederland, dat voldoet aan de normen van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk.

De vier wijkteams die Minters in Vlaardingen runt bestaan uit een combinatie van professionals die afkomstig zijn uit Minters en professionals die zijn gedetacheerd vanuit pakweg zestien andere organisaties. Veel van hen hebben ervaring met certificering en waren bang dat dit label een behoorlijke bureaucratie met zich mee zou brengen. Maar die bezwaren verdampten al snel. Peet Huys, directeur bedrijfsvoering bij Minters: "Dit label is precies wat je nodig hebt als je zo dicht op kwetsbare burgers je diensten moet verlenen. Hierin draait alles om deskundigheid van medewerkers, om vakmanschap. En vooral om hóé je als professional je werk doet, in de dagelijkse praktijk samen met je cliënt, je collega’s en andere partners."

Voor Minters zelf staat vast dat het goed is om de hele organisatie aan het Kwaliteitslabel te toetsen. "We zijn ook heel tevreden over CIIO, één van de vier landelijk certificerende instellingen die de externe audits voor Sociaal Werk Nederland uitvoert. Ik ben echt onder de indruk van hun kennis van de branche, hun manier van doorvragen en verbanden leggen. Die prikkelt enorm. En andersom is het ook heel leuk als je terug hoort: 'wat een energie, wat een enthousiasme, wat een positieve drive zit er in jullie club!'"

Bovendien levert het positieve publiciteit op, zoals bijvoorbeeld naar voren komt uit dit lokale nieuwsitem: "Wijkteams Vlaardingen ontvangen als eerste certificaat Sterk Sociaal Werk".

Bron: artikel website Sociaal Werk Nederland

Overige berichten

ACP-keurmerk voor afdeling Organisatieontwikkeling van gemeente Amsterdam
Informatiebijeenkomst Kwaliteitslabel i.s.m. Surplus Welzijn en Sociaal Werk Nederland
Eerste intercollegiale toetsing Kwaliteitslabel Sociaal Werk succesvol afgerond
Van CQI naar ISO
CIIO geselecteerd voor ACP-toetsing
Vragen die er toe doen; in gesprek met InteraktContour
Certificering uit respect voor de klant
CIIO feliciteert LOI met certificatie
CIIO en privacy