Jaarbericht stichting VEMBO

Publicatiedatum: 03-11-2020

Ruim een jaar geleden werd de Stichting Validering examens mbo (VEMBO) opgericht. De stichting heeft tot doel om de norm voor valide exameninstrumenten te beheren en te borgen voor mbo-scholen. CIIO werkt met VEMBO samen en brengt zo haar expertise rondom certificeren in.

De MBO Raad en NRTO hebben in 2019 samen de Stichting Validering Examens MBO (VEMBO) opgericht. Deze stichting wijst voor het mbo-examenproces certificerende autoriteiten aan en ziet toe op de kwaliteitsborging van het proces van certificeren en valideren. Zij monitort en evalueert het werken met de mogelijke routes naar certificering en validering. In een recent jaarbericht geven ze inzicht in hun activiteiten en ambities.

CIIO is één van de hierboven genoemde certificerende autoriteiten die examenleveranciers certificeert en exameninstrumenten valideert. Dit heeft CIIO onder meer bij LOI, bureau ICE en de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) gedaan. Recent zijn diverse examens van ThiemeMeulenhoff gevalideerd.

Overige berichten

Coöperatief van medisch specialisten ASz als eerste in Nederland door CIIO gecertificeerd
Richtlijn RvA rondom corona-werkwijze geactualiseerd
Keurmerk Warm Incasseren
CIIO Maatstaf Combi: 9001 & 27001
Interne audits in corona-tijd? Hier 5 tips om dit zo effectief mogelijk te doen.
Mondzorg024 HKZ-gecertificeerd
Hercertificering valide exameninstrumenten mbo
JBR vernieuwt ACP en ISO/Maatstaf certificaat in combi-audit
Corona-maatregelen CIIO