Kwaliteitslabel Sociaal Werk vastgesteld

Publicatiedatum: 20-12-2016

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk heeft op de ALV van Sociaal Werk Nederland veel bijval gekregen: met overgrote meerderheid (359 stemmen voor, slechts 9 tegen en 62 onthoudingen) is het Kwaliteitslabel vastgesteld. Waardering was er vooral voor het centraal zetten van het vakmanschap en de maatschappelijke waarde van de vakuitoefening. CIIO heeft ondersteund bij de normontwikkeling en is geselecteerd als 1 van de 4 preferred suppliers voor certificeringswerkzaamheden binnen dit branche-keurmerk.

Sociaal Werk Nederland schrijft op de website het volgende over het Kwaliteitslabel:
"Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met leden, vanuit gedeelde waarden en de ambitie om optimaal te presteren. Het label is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers, het effect van de dienstverlening voor burgers en facilite­rende, lerende organisaties met adequaat bestuur."

Het toetsingsproces van het Kwaliteitslabel bevat een mogelijkheid tot intercollegiale consultatie. Het label en de wijze van toetsing zijn in enkele pilots getest. De ervaringen hierover zijn positief: "niet afvinken, maar doorvragen". Met de grote bijval van de ALV kunnen dus de echte toetsingen gaan plaatsvinden. Sociaal Werk Nederland hoopt dat eind 2017 ongeveer 20% van de leden (zo'n 120 organisaties) de toetsing gedaan hebben.

Wilt u meer weten over wat CIIO in deze voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Marja van Houten of Gerrit Corbijn

Overige berichten

Bosgra Onderzoek behaalt ISO 20252-certificaat
RESPONZ ontvangt certificaat Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs
Vernieuwing Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs
Kohnstamm Instituut 1e onderzoeksinstituut in Nederland met Maatstaf 2016
"De ontwikkeling in de Maatstaf sluit mooi aan bij de ontwikkeling van ons bedrijf."
Overstappen naar de nieuwe Maatstaf 2016
Nieuwe leden Raad van Onpartijdigheid
Procap ontvangt 1e Maatstaf 2016-certificaat!
CIIO opnieuw geaccrediteerd